Počela izgradnja dječijeg igrališta na Vrelima Ribničkim

U podgoričkom naselju Vrela Ribnička juče je počela izgradnja dječijeg igrališta, a ovu aktivnost NVO Mladi Romi sprovodi u saradnji sa Zelenilom Podgorica d.o.o. i Sekretarijatom za socijalno staranje Glavnog grada.

Foto Vrela 1

Na zahtjev članova romske zajednice, a u namjeri da unaprijedimo uslove života i omogućimo romskoj djeci da na kvalitetan način provode slobodno vrijeme, NVO Mladi Romi ovu aktivnost realizuje u okviru programa ROMACTED – Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou kojeg finasijski podržava Savjet Evrope i Evropska unija.

 

 

 

 

 

 

 

 

Navedena aktivnost je predviđena i mjerama lokalnog plana za unapređenje socijalne inkluzije, koji je usvojen u maju 2020. godine. Cjelokupna vrijednost izgradnje dječijeg igrališta iznosi 5.406,91 euro bez uračunatog PDV-a, a Glavni grad Podgorica će posredstvom Sekretarijata za socijalno staranje opredijeliti još 1.500 eura za dodatno unapređenje ovog prostora.

Program ROMACTED - promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanje romske zajednice na lokanom nivou kreiran je tako da izgradi političku volju i održivu politiku učešća lokalnih vlasti, poveća lokalno upravljanje, izgradi sposobnosti i podstakne osnaživanje lokalnih romskih zajednica kako bi one dale svoj doprinos izradi, sprovođenju i praćenju planova i projekata koji se tiču njih. Program ROMACTED finansira Savjet Evrope i Evropska unija, dok je NVO Mladi Romi partnerska organizacija u implementaciji. Program se sprovodi u sedam zemalja Zapadnog Balkana i Turskoj, u ukupno 64 opštine.

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Roma ano medija

medijiromi