Obezbijeđeno privremeno snabdijevanje vodom u naselju Nedakusi

U cilju saniranja štete od posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa, u bjelopoljskom naselju Nedakusi, privremeno je obezbijeđeno snabdijevanje pitke vode. Imajući u vidu da u romskom naselju Nedakusi u Opštini Bijelo Polje, redovno snabdijevanje pitkom vodom je jedan od ključnih problema sa kojima se članovi zajednice svakodnevno susrijeću, na inicijativu članova Lokalne akcione grupe obezbijeđen je i montiran rezervoar sa pitkom vodom.

 


Akcija je organizovana kroz program ROMACTED – Promovisanje dobrog upravljanja i osnaživanja romske zajednice na lokalnom nivou. Članovi Lokalne akcione grupe će, uz pomoć NVO Mladi Romi, nastaviti i dalje da iniciraju kod opštinskih organa da se ovaj problem trajno riješi, jer pravo na čistu, pijaću vodu predstavlja jedno od osnovnih ljudskih prava koje ne smije biti uskraćeno nikome.

ROMACTED program finansira Evropska komisija i Savjet Evrope, a sprovodi se u zemljama Zapadnog Balkana (Crna Gora, Srbija, BiH, Kosovo, Albanija, Makedonija) i u Turskoj u više od 60 opština s ciljem poboljšanja položaja Roma i Egipćana na lokalnom nivou. U Crnoj Gori, ovaj program realizuje se u osam opština: Berane, Bijelo Polje, Nikšić, Podgorica, Herceg Novi, Tivat, Bar i Ulcinj. Koordinator programa za Crnu Goru je NVO Mladi Romi.

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Roma ano medija

medijiromi