Održana radionica o građenju vještina za traženje posla

Za učenike srednjoškolce iz RE zajednice 18. juna 2020. održana je radionica o građenju vještina neophodnih za pronalazak posla nakon srednje škole, koja je održana u prostorijama Biroa rada u Podgorici.

Radionicu je vodila psihološkinja i savjetnica u Birou rada, a teme koje su se obrađivale bile su: prijava na Biro rada i traženje posla nakon završene srednje škole, profesionalna orijentacija za one koji žele da upisuju fakultet, kao i predstavljanje na razgovoru na posao.

Opširnije...

NVO MLADI ROMI OBEZBIJEDILA UČENICIMA TABLETE I INTERNET

NVO Mladi Romi, koja već 15 godina aktivno radi na polju inkluzije romske i egipćanske populacije ovom prilikom je, imajući u vidu novonastalu situaciju i nove potrebe koje ona iziskuje na polju obrazovanja učenika iz RE populacije, obezbijedila opremu koja je neophodna za učenje na daljinu.

Opširnije...

Posjeta eksperta za nadgledanje rezultata projekta

U srijedu, 12.02.2020. našu organizaciju je posjetio ekspert angažovan od strane EU, gospodin Aleksandar Shumkovski. On je tom prilikom obavio razgovore sa predstavnicima relevantnih institucija sa kojima NVO "Mladi Romi" u svom svakodnevnom radu sarađuje. Posjeta se ticala rezultata prve godine implementacije projekta "Povećanje pristupa i učešća romskih učenika u srednjem obrazovanju i prelasku na tržištu rada", koji je sada u drugoj godini implementacije.

Opširnije...

Posjeta i info sesija u srednjim školama u Nikšiću

Predstavnici NVO „Mladi Romi“ su 6. februara 2020. godine posjetili srednje škole u Nikšiću koje su uključene u program mentorstva i ostale aktivnosti koje su predviđene projektom “Povećanje pristupa i učešća romskih učenika u srednjem obrazovanju i prelasku na tržište rada”.

 

Opširnije...

Posjeta Medresi „Mehmed Fatih“ u Podgorici

Predstavnici NVO „Mladi Romi“ su 13. decembra posjetili srednju školu, Medresu „Mehmed Fatih“ u Podgorici. Sastanku su, pored članova NVO „Mladi Romi“ prisustvovali i učenci RE populacije u ovoj školi (kojih je ukupno četiri), kao i profesor koji je mentor ovim učenicima.

Opširnije...

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Roma ano medija

medijiromi