Erđan Beriša: hip-hoper u fudbalskom dresu

Brojne su ličnosti radom i rezultatima ostavile trag, uprkos životnim, materijalnim i drugim preprekama i time potvrdile jednu veliku istinu – Uopšte nije važno odakle ćeš da počneš, već je važno gdje ćeš da završiš. Erđan Beriša, šesnaestogodišnjak koji živi u osmočlanoj porodici u Beranama, u više nego skromnim uslovima, dječak je sa jasnom vizijom budućnosti.

 Stariji je od svojih školskih drugara, jer je zbog određenih životnih okolnosti krenuo u školu sa devet godina. Međutim, to mu nije smetalo. Uporan, razuman, iskren, u harmoničnim odnosima sa svima, kulturan, primjer je na koji treba da se ugledaju mnogi. U ovom mladom čovjeku leže mnoge izvanredne sposobnosti, kojih mi, njegovi nastavnici, i nijesmo bili svjesni dok ga nijesmo bliže upoznali. Uspješno je završio osnovnu školu, a interesovale su ga i druge stvari. Priredbe u školi, na kojma je učestvovao sa svojom plesnom grupom bile su dovoljne da svi postanemo svjesni njegovog ogromnog talenta. Odlučan i spretan počeo je da niže uspjehe. Možda najveći uspjeh do sada mu je prvo mjesto u hip-hopu na Međunarodnom plesnom takmičenju u Nikšiću, 2018. godine. Za njega i njegovu plesnu grupu lijepo iskustvo je bio i nastup s plesnom grupom ,,Duga“ i spot koji je snimljen. Sve što radi, čini s velikim entuzijazmom i energijom kojom plijeni.                                                                                               

Jedan od njegovih velikih snova je i taj da jednog dana postane fudbaler. Zato ne propušta treninge, a njegov trener kaže da je talentovan. Na školskim turnirima sa svojim drugarima osvajao je pehare za svoju školu.

 

U slobodno vrijeme igra bilijar.

Erđan čvrsto stoji na zemlji. Svjestan je da u sportu i plesu uspiju samo rijetki, pa je zato upisao Srednju stručnu školu u Beranama, smjer elektro-instalater.  Naravno, baveći se tim poslom moći će da obezbijedi sigurnu egzistenciju svojoj porodici i sebi.

Uz sve ove talente, pozitivan  odnos prema školi, vršnjacima, porodici i sebi, ovaj mladi čovjek ima realne šanse da uspije u životu.

 

 Tekst napisala Katarina Bulatović, nastavnica u OŠ „Radomir Mitrović“ u Beranama, koja je učeniku pružala mentorsku podršku

Učenik je u školskoj 2019/20. bio korisnik programa mentorstva koji se realizuje u okviru projekta „Unapređenje osnovnog obrazovanja – prvi korak ka kvalitetnom srednjem obrazovanju“, koji finansira Romski obrazovni fond

 

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg