Unaprjeđenje integracije Roma na lokalnom nivou

Projekat su zajednički implementirali CEDEM, NVO Mladi Romi i Opština Herceg Novi, a finansijski podržala Fondacija za otvoreno društvo iz Budimpešte.

Lokalna studija stanovanja, koja je nastala kao glavni proizvod navedenog projekta, ima za cilj da pruži detaljan pregled stanja stanovanja romskog i egipćanskog stanovništva u ovoj opštini, te predloži preporuke, zasnovane na validnim i provjerljivim podacima sa terena. Studija je potkrijepljena stručnom analizom pravnog konsultanta i građevinskog inžinjera. Poseban dio studije čini izvještaj o istraživanju na terenu.

Istraživanje na terenu jeste elementarno polazište u kojem su utvrđeni postojeći problemi stanovanja u naseljima i u individualnim stambenim objektima, zatim socijalni, materijalni, obrazovni i stručni kapacitet stanovnika i stanovnica. Ovakvim, sveobuhvatnim pristupom moguće je, koristeći unutrašnje potencijale populacije, naći pravi način da se pomogne ovim porodicama.

Studiju mozete preuzeti ovdje:

http://www.cedem.me/sr/programi/socijalna-inkluzija/704-usvojena-qlokalna-studija-stanovanja-romske-i-egipanske-populacije-u-optini-hnq.html

opensociety

 

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi