Zajednički sastanak opštine Herceg Novi i romske zajednice povodom prezentacije LAP-a

Predstavnici opštine Herceg Novi, članovi Institucionalne radne grupe za izradu Lokalnog akcionog plana i članovi romske zajednice u Herceg Novom održali su zajednički sastanak u opštini Herceg Novog, uz prisustvo članova ROMACTED tima NVO ''Mladi Romi''.

 

Sastanak je održan povodom prezentacije nacrta Lokalnog akcionog plana za integraciju Roma u opštini Herceg za period 2020-2022. Sastanak je bio prilika da predstavnici opštine izlože planirane mjere direktnim korisnicima Lokalnog akcionog plana, kao i da članovi zajednice direktno komentarišu mjere i daju sugestije na Lokalni akcioni plan. Planirane mjere tiču se oblasti: stanovanja, zapošljavanja, obrazovanja, socijalne zaštite i zdravstva.

Sastanak je obilježio konstruktivan razgovor i razmjena mišljenja, a rezultirao je boljom informisanošću i sa nekoliko korisnih inicijativa i ideja. Ovo je prvi zajednički sastanak između predstavnika opštine i lokalnih institucija i romske zajednice, a ovakav vid komunikacije postaće redovna praksa.

   

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi