Sastanak opštinske radne grupe u Bijelom Polju

U prostorijama Opštine Bijelo Polje, 22. juna 2020. godine, organizovan je sastanak opštinske radne grupe na kojem su prisustvovali: predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, Damir Mustajbašić, samostalni savjetnik u Opštini, Miloš Kljajević, rukovodilac Odjeljenja za kancelarije u Sekreatarijatu za lokalnu samoupravu, Fahrudin Begović, menadžer opštine, Rafet Mulić, facilitator za Opštinu Bijelo Polje na ROMACTED programu, Alesandro Bota iz Kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici, Samir Jaha, izvršni direktor NVO Mladi Romi kao i predstavnici romske zajednice: Ringo Selimović, Marija Božović, Slobodan Marković, Esko Selimović, Vinetu Selimović.

      

Tokom sastanka, bilo je riječi o rješavanju stambenog problema romskih porodica iz naselja Rakonje, uređenju romskog naselja Strojtanica kao i o modelima podrške i promocije kulturne integracije RE zajednice u ovoj Opštini.

Opštinska radna grupa, koja je kreirana u sklopu ROMACTED programa okuplja predstavnike institucionalne radne grupe i lokalne akcione grupe i daje prostor za zajedničku saradnju i konstruktivni dijalog između dvije strukture. Takođe, kao jedna od primarnih aktivnosti ove radne grupe jeste i izrada Lokalnih akcionih planova, koji predstavljaju ključni dokument za uspješniju integraciju RE zajednice na lokalnom nivou. Opština Bijelo Polje, je Lokalni plan akcije za integraciju Roma donijela je 2018. godine i isti će trajati do 2022. godine.

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi