Održana radionica o građenju vještina za traženje posla

Za učenike srednjoškolce iz RE zajednice 18. juna 2020. održana je radionica o građenju vještina neophodnih za pronalazak posla nakon srednje škole, koja je održana u prostorijama Biroa rada u Podgorici.

Radionicu je vodila psihološkinja i savjetnica u Birou rada, a teme koje su se obrađivale bile su: prijava na Biro rada i traženje posla nakon završene srednje škole, profesionalna orijentacija za one koji žele da upisuju fakultet, kao i predstavljanje na razgovoru na posao.

Nakon uvodnog dijela na kojem je učesnicima predstavljena procedura prijave na Biro rada, razgovarano je o tome kako treba da izgleda CV i motivaciono pismo prilikom prijavljivanja na posao, kao i o tome kako se treba pravilno obući, a šta izbjegavati prilikom razgovora za posao.

Nakon teorijskog dijela, učesnici su imali priliku da ono što su čuli primijene i u praksi – putem simulacije intervjua, tako što je neko glumio poslodavca, a neko kandidata za posao, gdje su mogli da vježbaju svoje predstavljanje, al i da se oni nađu u ulozi onog koji zapošljava.

Učenicima su takođe podijeljeni propratni materijali sa svim informacijama koje su bile tema ove obuke.

Ova aktivnost dio je projekta “Povećanje pristupa i učešća romskih učenika u srednjem obrazovanju i prelasku na tržište rada” koji finansira Evropska unija, a sprovodi se posredstvom Romskog obrazovnog fonda (REF). NVO “Mladi Romi” je nacionalna partnerska organizacija za Crnu Goru.

 

 

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi