NVO Mladi Romi uputila prijedlog Ministarstvu prosvjete: Unaprijediti položaj saradnika u socijalnoj inkluziji RE u obrazovanju u Crnoj Gori

NVO Mladi Romi, radi unapređenja položaja saradnika u socijalnoj inkluziji RE u obrazovanju, koji su od Ministarstva prosvjete angažovani za osnovne škole u Crnoj Gori, uz saglasnost svih saradnika, poslala je prijedlog ovom Vladinom resoru za povećanje zarada saradnika u socijalnoj inkluziji RE u obrazovanju, shodno otežavajućim oklonostima u radu.

 

Opširnije...

INTERVJU: Sebastijan Baftijari - naš novi stažista: Znanje vam niko ne može oduzeti

Radi jačanja individualnih kapaciteta pripadnika romske zajednice, pospješivanja rada nevladinih organizacija, NVO Mladi Romi je prepoznala Sebastijana Baftijarija kao vrijednog učenika, posvećenog volontera i romskog aktivistu. Naš novi stažista odličan je učenik četvrtog razreda SSŠ „Spasoje Raspopović“ u Podgorici. Pohađa smjer hemijskog laboranta i pridružio se našem timu kako bi radio na unapređenju položaja romske zajednice. Sebastijan, vođen primjerom starijeg brata Serđana koji je dvije godine bio naš stažista, planira da nastavi obrazovanje i posveti se inkluziji Roma.

Opširnije...

Posjetili 7 srednjih škola u Podgorici početkom novembra

Predstavnici NVO Mladi Romi su u periodu od 2. 11. do 16.11. 2020. posjetili srednje škole na teritoriji glavnog grada Podgorice, u kojima nastavu pohađaju učenici iz romske i egipćanske populacije  u kojima realizujemo  program mentorske podrške.

Tom prilikom smo održali sastanke sa upravom škole, mentorima i razgovorali o situaciji u vezi sa pohađanjem i organizovanjem nastave u ovoj školskoj godini, s obzirom da je  došlo do izmjene načina na koji se nastava realizuje uslijed pandemije virusa Covid-19.

Opširnije...

Posjete srednjim školama u Beranama

Predstavnici NVO Mladi Romi su 16. oktobra 2020. posjetili srednje škole u Beranama, u kojima nastavu pohađaju učenici iz romske i egipćanske populacije i u kojima realizujemo program mentorske podrške.

Tom prilikom smo održali sastanke sa upravom škole i razgovorali o situaciji sa pohađanjem i organizovanjem nastave u ovoj školskoj godini, kada je došlo do izmjene načina na koji se nastva realizuje uslijed pandemije virusa Covid-19.

Opširnije...

Posjete srednjim školama u opštini Bar

Predstavnici NVO Mladi Romi su u 15. oktobra 2020. posjetili srednje škole u Baru u kojima nastavu pohađaju učenici iz romske i egipćanske populacije i u kojima naša organizacija realizuje mentorski program.

Tom prilikom smo održali sastanke sa upravom škole i razgovorali o situaciji sa pohađanjem i organizovanjem nastave u ovoj školskoj godini, kada je došlo do izmjene načina na koji se nastava realizuje uslijed pandemije virusa Covid-19.

Opširnije...

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Roma ano medija

medijiromi