Najava sastanka promocije dijaloga na lokalnom nivou, Bijelo Polje 8.05.2018.

Ovom prilikom najavljujemo održavanje sastanka na lokalnom nivou u okviru projekta "Jačanje romskih nevladinih organizacija kao transparentnih i nezavisnih nadzornih organizacija" koji će se 8. maja 2018. godine održati u Bijelom Polju u saradnji sa lokalnom NVO Klub kulture, a biće koordiniran od strane NVO Mladi Romi, koji su ujedno partneri Roma ERGO mreže u projektu podržanom od strane fonda Višegrad.

Cilj lokalnog dijaloga je rasprava o pitanjima važnim za zajednicu kojoj će prisustvovati predstavnici romske nacionalne manjine iz opštine i predstavnici lokalnih vlasti. Na sastanku će se razgovarati o dosadašnjim rezultatima, izvući preporuke na osnovu sprovedenih akcija, te osmisliti budući koraci.

Zašto je važno stvaranje efikasnog lokalnog dijaloga u romskim zajednicama?

Saradnja sa romskim zajednicama pokazala se izazovnom za gradonačelnike i rukovodstvo opštine, kao i za romsko civilno društvo ili lokalne akcione grupe. Zbog nedostatka povjerenja i nagomilanih loših iskustava, situacija se većinom tretira kao problem sa svih strana. Jačanje dijaloga između zajednica, lokalnih institucija i lokalne samouprave predstavlja željeni ishod pokretanja lokalnog dijaloga. Kao rezultat, jaz se smanjuje i može se započeti process iznalaženja lokalnih rješenja za aktuelne probleme.

Preporuke sa sastanka biće dostupne na našoj web stranici.

visegrad_fund_logo_web_black_400_large.jpg      logomladiromi.png                           unnamed.png

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi