• Slide9
  Slide9
 • Slide1
  Slide1
 • Slide4
  Slide4
 • Slide10
  Slide10
 • Slide11
  Slide11

News

Shema malih grantova 2019: Održana obuka za narativno i finansijsko izvještavanje i potpisan ugovor sa organizacijom ''Romi sa sjevera''

Predstavnici NVO ''Mladi Romi'' posjetili su 2 romske organizacije iz Bijelog Polja: ''Romi sa sjevera'' i ''Romski pokret''. Povod posjete bio je potpisivanje ugovora za dodjelu sredstava iz sheme malih grantova, kao i obuka članova organizacije o narativnom i finansijskom izvještavanju o sprovođenju projekta.

 

Tom prilikom, projektni tim obučio je članove ove dvije organizacije o EU pravilima vezanim za finansijski menadžment, o komponentama finansijskog izvještavanja i finansijskoj dokumentaciji koju je potrebno priložiti uz svaku aktivnost. Takođe, projektni tim predstavio je pravila narativnog izvještavanja i pravila vidljivosti prilikom organizacije aktivnosti i kreiranja projektnih materijala. Predstavnicima ove dvije organizacije uručene su i brošure ''Kriterijumi transparentnosti i vidljivosti nevladinih organizacija'' u čijoj izradi je NVO ''Mladi Romi'' učestvovala kao dio međunarodne ERGO mreže.

Cilj projekta ''Izgradnja kapaciteta romskog civilnog sektora'' koji je podržan sredstvima u iznosu od 3018,00 eur je jačanje kapaciteta romskog civilnog sektora na teritoriji opštine Bijelo Polje, radi veće uključenosti u praćenje i realizaciju aktuelnog Lokalnog akcionog plana za integraciju Roma u opštini Bijelo Polje, kao i njihovo učešće u kreiranju budućih strateških dokumenata koji su od značaja za romsku zajednicu.

Pružanje podrške nevladinim organizacijama kroz shemu malih grantova sprovodi NVO ''Mladi Romi'' kao nacionalni partner u regionalnom projektu ''Zajednička inicijativa za jačanje romskog civilnog sektora na Zapadnom Balkanu i u Turskoj'', koji finansira Evropska unija.

 

   

 

ROMACTED

romacted-logo

United we reach more!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Scholarships for Roma high school students

baner_ref_projekat.jpg

JIERCSWBT

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Roma in media

medijiromi

Contact

NGO Young Roma
  Office in Podgorica
       Ulica Bratstva i jedinstva 19/8
       81000 Podgorica
  +382 20 221 193
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 
  Office in Herceg Novi
       Ulica Marka Cara 8, 85340
       Herceg Novi
  +382 31 321 770
   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  

Follow us

                           

ig-logo-email.png

              87772655_87772653.jpg

 

Romani bibliography

Romska-literatura