Obuka mladih Roma o starim zanatima će doprinijeti kvalitetu njihovih života [CdM]

CDM - 24februar2016

Konferencija "Mogućnost zaposlenja mladih Roma u okviru starih  tradicionalnih zanata" išla bi u prilog razvoju očuvanja zanata kojima se bave Romi, te bi doprinijela mogućnosti da i mladi svojim radom obezbijede egzistenciju za sebe i svoje porodice, kazao je predstavnik Sekretarijata za razvoj preduzetništva Marko Ćulafić.

Sekretar Ćulafić se, kako se ističe u saopštenju Sekretarijata za razvoj preduzetništva, zajedno sa pomoćnikom sekretara Vladimirom Pavićevićem, u ponedjeljak susreo sa predstavnikom Demokratskog romskog centra.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti saradnje na pripremi Konferencije "Mogućnost zaposlenja mladih Roma u okviru starih  tradicionalnih zanata", kao i mogućnost nalaženja lokacije, odnosno određenog prostora gdje bi se otvorila zanatska radnja i obučavali mladi Romi. 

Ćulafić je, tom prilikom, u ime Sekretarijata podržao predlog o održavanju konferencije, te izrazio uvjerenje da će se mladi Romi prepoznati u tom poslu, i svojim radom obezbijediti egzistenciju, kako sebi, tako i porodicama.

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg