RE srednjoškolcima u Baru vaučeri za kupovinu odjeće, obuće ili udžbenika

NVO Mladi Romi je kroz ROMACTED program koji realizuje Savjet Evrope i naša organizacija, a finansira Evropska komisija i Savjet Evrope, podržala RE srednjoškolce u Baru.

 

 

 

 

 

U cilju saniranja posljedica pandemije virusa COVID-19 i podrške romskih porodica, za dvanaestoro učenika opredijeljeni su vaučeri od po 100 eura za kupovinu odjeće/obuće ili udžbenika. Ukupna vrijednost ove donacije iznosila je 1.200 eura bez PDV-a.

Jedanaest učenika (10 srednjoškolaca) se opredijelilo za kupovinu odjeće i obuće koja je omogućena u butiku CAKAN sport u Baru, dok je jedna srednjoškolka kupila udžbenike i školski pribor.

Proteklog mjeseca naša organizacija je takođe uz podršku ROMACTED programa u OŠ „Blažo Jokov Orlandić“ svečano otvorila kancelariju za saradnike u socijalnoj inkluziji RE u obrazovanju.

Savjet Evrope i NVO Mladi Romi su u saradnji sa Opštinom Bar i drugim relevantnim akterima inicirali i kreirali Lokalni akcioni plan za integraciju Roma i Egipćana za period 2019-2023. koji je usvojen. 

Program ROMACTED finansira Savjet Evrope i Evropska unija, dok je NVO Mladi Romi partnerska organizacija u implementaciji. Program se sprovodi u sedam zemalja Zapadnog Balkana i Turskoj, u ukupno 64 opštine, a u Crnoj Gori u osam opština.

ROMACTED

romacted-logo

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg

Romi u medijima

medijiromi