Održan treći sastanak članica mreže u okviru projekta "Ujedinjeno protiv nasilja nad ženama"

U Podgorici, 25. aprila 2019. godine održan je treći, posljednji sastanak članica mreže u okviru projekta “Ujedinjeno protiv nasilja nad ženama”. Sastanku su, pored predstavnika NVO Mladi Romi, prisustvovale predstavnice organizacija: Crnogorski ženski lobi, Centar za romske inicijative, Ženske RE mreže “Prva“, Mladiinfo Montenegro i Klub kulture. Takođe, na sastanku je bila prisutna i ekspertkinja zadužena za pisanje nacionalnog izvještaja o primjeni Istanbulske i CEDAW konvencije u Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi o dostavljenim izvještajima organizacija koje su prikupljale podatke o primjeni ovih dviju konvencija na terenu, komentarima na njih, i razjašnjavanju eventualnih nejasnoća. Takođe, organizacije su predstavile tok rada, kao i probleme sa kojima su se neke od njih suočile tokom rada na terenu.

Izvještaji dostavljeni od strane organizacija će biti dio nacionalnog izvještaja za Crnu Goru o primjeni Istanbulske i CEDAW konvencije za oblasti zaštite od porodičnog nasilja, ugovorenih (dječijih) brakova i zdravstvene zaštite žena iz romske i egipćanske zajednice.

Ovaj projekat je dio regionalnog programa „Implementing norms, changing minds: ending violence against women in the Western Balkans and Turkey“, koji sprovodi UN Women uz podršku Evropske unije, a NVO Mladi Romi su nacionalna partner organizacija za Crnu Goru.

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg