Održan drugi regionalni sastanak u okviru projekta ,,Ujedinjeno protiv nasilja nad ženama"

Predstavnici NVO Mladi Romi prisustvovali su drugom Regionalnom sastanku u okviru projekta “Ujedinjeno protiv nasilja nad ženama”, održanom u Beogradu, u periodu od 15-16 aprila 2019. godine. Pored naše organizacije, sastanku su prisustvovali i predstavnici ostalih organizacija koje su dio projekta: Romski ženski centar Bibija iz Srbije, NVO Luludi iz Makedonije i NVO Otaharin iz Bosne i Hercegovine.

Na sastanku su organizacijama date smjernice u vezi pisanja pojedinačnih nacionalnih izvještaja o primjeni Istanbulske i CEDAW konvencije, dogovorena je forma izvještaja i rokovi za dostavu istih. Takođe je bilo riječi o Regionalnoj konferenciji na kojoj će biti predstavljeni svi nacionalni izvještaji, kao i sveobuhvatni, regionalni izvještaj koji se tiče žena iz RE populacije i primjeni ove dvije konvencije u zemljama obuhvaćenim projektom.

Ovaj projekat je dio regionalnog programa „Implementing norms, changing minds: ending violence against women in the Western Balkans and Turkey“, koji sprovodi UN Women uz podršku Evropske unije, a NVO Mladi Romi su nacionalna partner organizacija za Crnu Goru.

Glas studentima, podrška radnicima!

UNITEDWRM-18_-_projekat_finansira.JPG

Projekat stipendiranja romskih srednjoškolaca


baner_ref_projekat.jpg

Osnaživanje romskog civilnog sektora

RollUp_romi_2_final_-_za_sajt.jpg